Ταξί Αιδηψός

Επικοινωνία - Ταξί Αιδηψός

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Αν έχετε προτάσεις, ερωτήσεις ή θέλετε Επικοινωνία – Ταξί Αιδηψός, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνήσετε μαζί μας με email ή μέσω watch app , viber ή messager .

Διεύθυνση

Άγιος Νικόλαος, Λουτρά Αιδηψού
34300 Εύβοια

Email

dschoinas@gmail.com

Ταξί Αιδηψός

Αιδηψός

Τόπος μαγικός για ευεξία , χαλάρωση και αναζωογόνηση…

Η μαγευτική πόλη των Λουτρών της Αιδηψού βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Εύβοιας. Eίναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας και έχει πλούσια ιστορία.

Η ιστορία της

ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους. Πολλοί είναι οι μύθοι που συνδέονται με την περιοχή. Πρώτος  ο μύθος που εξηγεί την παρουσία των θερμών πηγών. Η θεά Αθηνά ζήτησε από τον αδερφό της, τον θεό της φωτιάς Ήφαιστο, να φέρει θερμά νερά. Ώστε να ξεκουράζεται ο προστατευόμενος της Ηρακλής μετά τους άθλους. Ο Ήφαιστος χτύπησε με το σφυρί του τα έγκατα της γης. ’Έτσι ξεπήδησαν οι πίδακες με τα θερμά ιαματικά νερά που ξεκούραζαν το σώμα του Ηρακλή.

Κατά τα άλλα, η Αιδηψός έζησε μεγάλες δόξες κατά την περίοδο των αυτοκρατορικών χρόνων. Ειδικά επί του Ρωμαίου στρατηγού Σύλλα, ο οποίος ερχόταν συχνά για λουτρά. Πίσω από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ σώζονται λουτρά της ρωμαϊκής περιόδου σε σπηλιά που έχει ονομαστεί «Σπηλιά του Σύλλα». Αργότερα, κατά την επικράτηση του χριστιανισμού, απαγορεύτηκαν τα λουτρά ως τόποι ακολασίας. Ενώ μετά από 40-50 χρόνια ,αναιρέθηκε η απαγόρευση και επιβλήθηκε υποχρεωτικό λουτρό στους κατοίκους δύο φορές την εβδομάδα. Λιγοστές είναι οι πληροφορίες για την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Ενώ από τα τέλη του 19ου αιώνα και μετά, τα Λουτρά άρχισαν να ακμάζουν και πάλι, με πλήθος κόσμου να συρρέει και με τα πρώτα ξενοδοχεία να χτίζονται. Η Αιδηψός φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Ουΐνστον Τσώρτσιλ (Winston Churchill), ο Ωνάσης, η Μαρία Κάλας, η Γκρέτα Γκάρμπο κ.α.

Οι θερμές πηγές της Αιδηψού

λόγω αυτής της σπουδαιότητάς τους, καθόρισαν πολύ την ιστορία του τόπου. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού προσείλκυαν παραδοσιακά πλήθος κόσμου. Μεγάλου σε ηλικία, που αναζητούσε θεραπεία και ανακούφιση. Έτσι όμως αγνοήθηκαν οι χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών αλλά και η μεταγενέστερη φιλοσοφία του spa. Ο τρόπος δηλαδή που ο σύγχρονος Δυτικός άνθρωπος χρησιμοποιεί το νερό για ευεξία και αναζωογόνηση.

Οι χάρες της Βορειοδυτικής Εύβοιας

Παράλληλα εκτός από τις ιαματικές πηγές αναγνωρίστηκαν και οι υπόλοιπες χάρες της βορειοδυτικής Εύβοιας. Τα τοπία με πλούσια βλάστηση δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, η πλούσια ιστορία, η χορταστική γαστρονομία.

Η Αιδηψός είναι άρτια οργανωμένη στον τομέα του τουρισμού και διαθέτει πολλές προτάσεις διαμονής και διασκέδασης. Θα βρείτε ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των κατηγοριών, καφετέριες, μπαράκια, ταβερνάκια και εστιατόρια. 

Μια πρόταση για διαμονή δίπλα στην θάλασσα είναι το κατάλυμα Studio Γλάρος . Και οι προτάσεις μας δεν σταματούν εδώ… Υπάρχει δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης  για θαλάσσια εκδρομή και μπάνιο με βάρκα στον Βόρειο Ευβοϊκό.

Επικοινωνία - Ταξί Αιδηψός
Taxi Aidipsos

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή